PODELI

Gitarista Miroslav Tadić, kog očekuje zajednički koncert sa braćom Teofilović večeras, u ponedeljak 10. novembra (20.00) u Kolarcu u Beogradu, samostalno je snimio izuzetno zanimljivu instrumentalnu obradu pesmu “Ona se budi” kultnog benda Šarlo Akrobata.

Na CD albumu “Mirina” (2013, Croatia Records) Tadić je pored kompozicija Arsena Dedića, Zdenka Runjića … snimio i “Ona se budi”, ističući da jako voli “tu pesmu i sjajnu energiju koja zrači iz originalnog snimka Šarla akrobate”.

“Svirajući je otkrio sam da mogu da je prikažem na jedan novi način, da iz nje izvučem neku dimenziju koja se ne vidi tako lako i mislim da sam uspeo. To je moj proces kod bilo koje obrade ili aranžmana koji radim… Uvek pokušavam da pronadjem i izrazim neku emociju ili energiju koja postoji u pesmi ali je možda promakla drugim muzičarima”, objašnjava Tadić.

Sa vokalnim duom Radišom i Ratkom Teofilović, Tadić će održati večeras koncert u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu, koji nosi simboličan naziv “Zaboravljeni svet Balkana”.

Jedinstveni izvođači drevne srpske i balkanske vokalne muzike Teofilovići planiraju da sa Tadićem, pored ostalog, izvedu kompozicije sa zajedničkog albuma “Vidarica” (2012), ali najavljuju i “neke nove obrade starih pesama koje su nastajale inspirisane zajedničkim putovanjima i koncertima”.

Ulaznica za koncert Teofilovića i Miroslava Tadića u Kolarcu košta 1.200 dinara na blagajni Kolarca i preko mreže www.eventim.rs.