Osmi Dečiji filmski festival KIDS FEST održaće se od 15. do 21. oktobra širom Srbije.

Festival će se odigravati u u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i ostalim gradovima.

U Beogradu se Dečiji filmski festival održava u bioskopima „Cineplex Delta City“, „Kolosej“, „Roda Cineplex“ i Dvorani Doma sindikata, u Novom Sadu u bioskopu „Arena Cineplex“, u Kragujevcu u bioskopu „Cineplex Kragujevac Plaza“,u Nišu će biti u bioskopu „Vilin Grad“.

KIDS FEST će svojoj publici predstaviti najbolje filmove iz raznih zemalja. Na programu se nalaze animirani 3D filmovi, igrani filmovi sa svetskih festivala za decu i mlade, dokumentarci o životu životinja, nežne priče o prijateljstvu, ljubavi i uzbudljive misterije.

Tokom 8. Dečijeg filmskog festivala KIDS FESTA gledaoci će moći, između ostalih, da vide film „Beni se vraća kući“, priču o bonobo majmunu koga su zarobili lovci. Iz zarobljeništva ga spašava Klodin Andre, žena koja je posvetila svoj život ovim ugroženim stvorenjima, i vodi ga u sklonište u kome se majmuni spremaju za povratak u divljinu. Tu je i francuski hit „Rat dugmića“, zasnovan na jednom od najpoznatijih francuskih romana za decu, film o ljubavi i avanturi. „Tajna kuće krokodila“ nateraće publiku da razmišlja o tajnama, a možda i malo uplašiti. „Gumeni Tarzan 3D“ i „Marko Makako“ su priče za zanimljivim i neočekivanim obrtima, a „Priča o delfinu sanjaru“ prati jedno putovanje prepuno izazova i prepreka.

Ove godine u programu KIDS FESTA nalaze se i filmovi za starije uzraste osnovne škole. Iz Holandije stiže film „Kauboj“, koji je premijerno je prikazan na Berlinskom filmskom festivalu gde je osvojio nagradu za najbolji debitantski film i Gran pri mladih kritičara koji čine žiri Generacija K plus.

U bioskopima decu očekuju zanimljive radionice, igrice i pokloni.

Adresa zvaničnog sajta Dečijeg filmskog festivala KIDS FESTA je www.kids-fest.com.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.