Poznat je potpuni lineup The Garden Festivala koji se održava 10. i posljednji put od 1. do 8. srpnja 2015. u Tisnom.

Nova imena su Eats Everything, Nightmares on Wax (live), Jackmaster, Optimo, Talaboman, Tim Sweeney, Darshan Jesrani, Gerd Janson, PBR Streetgang, Brawther, Leon Vynehall, Mark E, a nastupit će više od 100 izvođača. Dostupne su jeftinije ulaznice za Hrvatsku i regiju.

Ovo glazbeno putovanje je počelo sada već davne 2006. godine, a preraslo je u očaravajući doživljaj i jedan od najdražih svjetskih događaja koji slave elektronsku glazbu. The Garden Festival postao je sinonim za mjesto na kojem se spaja odmor i festival, a sve to pod suncem i zvjezdanim nebom, ali i događaj koji je  pokrenuo i inspririrao procvat festivalske scene u Hrvatskoj.

S lineupom koji je pomno kreiran kako bi pokazao što je festivalski tim postigao svih ovih godina, sve je spremno za sjajan završetak The Garden Festival putovanja na Jadranu i rajskom utočištu smještenom na lokaciji The Garden Tisno.

Najnovija imena priključuju se već impresivnom popisu izvođača za ovogodišnje izdanje festivala. Od kada je debitirao na The Garden Festivalu prije dvije godine, Eats Everything je postao jedan od najomiljenijih gostiju, a šef Edible etikete uvijek priredi nastup za pamćenje. Warpov  Nightmares on Wax nastupit će live, a legendarni producent spojit će originalne acid zvukove s onima 80-ih i osigurati efektan nastup na glavnoj pozornici. Dugoočekivani Jackmaster napokon dolazi na The Garden Festival, a suosnivač Numbers etikete  posvećen je otkrivanju starijih glazbenih dragulja koje spaja u svojim eklektičnim setovima, uvijek donoseći nešto novo.

Prvi put dolazi i DJ duo Optimo, kojeg čine Twitch i Jonnie Wilkes, koji u svojm setovima spajaju techno, electro, rock i nekomercijalne zvukove, te je njihovo ime sinonim za krcati plesni podij.

Talaboman je počeo kao studijski projekt Johna Talabota i Axela Bomana, a prerasao je u partnerstvo za plesni podij. Nakon debitantske stvari “Sideral” Španjolska i Švedska kreću u nova osvajanja. Tim Sweeney, osnivač kultne emisije i etikete Beats In Space, također se vraća u Tisno, a pridružuje mu se i stalni posjetitelj Darshan Jesrani, kao i njemački  Gerd Janson koji donosi svoje house i disco tonove. Paranoid London live također će nastupiti friško nakon objave njihovog sjajnog debitantskog albuma.

Svi se priključuju već sjajnom popisu imena kojeg čine Bonobo, koji prve večeri nastupa u klubu Barbarella’s, kao i DJ Harvey, koji će označiti vrhunac festivala, a njegov set će u sjajnom klubu na otvorenom zatvoriti jedno poglavlje u povijesti. Tu su i Seth Troxler, Joy Orbison, Ben UFO, Midland, Craig Richards, Greg Wilson, Crazy P (live) i Psychemagik.

Ukupno će više od 100 izvođača nastupiti na The Garden Festivalu, a među njima su i legendarni PBR Streetgang, Brawther, Leon Vynehall, Mark E, Waifs and Strays i Outboxx (live). Uz njih tu su i A Sagittariun (live), Adam Shelton, Anthony Mansfield, Axel Boman, Christophe, DJ Nature, Dungeon Meat, Eddy Ramich, Eric Duncan, Fantastic Man, Felix Dickinson, Francis Inferno Orchestra, Frits Wentink, Futureboogie, Galen, Gatto Fritto, Ilija Rudman, Job Jobse, John Talabot, Jonny Nash (live), Justin Vandervolgen, Krankbrother, Lauer, Lee Douglas, Lexx, Lovefingers, Lukas, M3, Mark Barrott, Mark Seven, Maxxi Soundsystem, Mudd, Nick The Record, Paranoid London (live), Peak and Swift, Pete Herbert, Phil Mison, Phil South, Session Victim (live), Shiny Objects, Solar, Studio Barnhus, Subb-An, Telephones, Tornado Wallace i Young Marco čime je lineup sada u potpunosti otkriven.

Nick Colgan, jedan od osnivača festivala objašnjava: “Zadnje izdanje The Garden Festivala nazvali smo ‘Odlazak s praskom’ i upravo to objašnjava ovaj line up. Mislim da je ovo najbolji set izvođača do sada i zaista izgleda savršeno za kraj. Na popisu se nalazi puno izvođača koji dolaze prvi put, čemu se veselimo, a tu su i stalni gosti koji su pomogli oblikovati festival od samih početaka. Bit će ovo jako emotivno iskustvo za sve, a izgleda je svatko tko je bar jednom bio na The Garden Festivalu odlučio doći i ovaj zadnji put. Naš festival je uvijek bio u obiteljskoj atmosferi, te spaja ljude koji dijele zabavu i pustolovine, pa ne možemo dočekati ljeto. Počašćeni smo reakcijama na zadnje izdanje festivala, odaziv je odličan, te će ovo biti fantastično finale.”

Prekrasna oaza The Garden Tisno postala je jedna od najljepših festivalskih lokacija. Legendarne zabave na brodovima The Argonaughty i Arbiana koje plove po Jadranskom moru, ples pod zvijezdama i suncem na glavnoj pozornici ili Beach stageu neposredno uz more, zabava uz pozornicu pored maslina, ili dočekivanje zore u Barbarella’s Discotheque su sve dio jedinstvenog, radosnog i čudesnog iskustva. Smještaj na lokaciji, u luksuznim Shikar šatorima, u apartmanima ili vilama koje se protežu po festivalskoj lokaciji i mjestu Tisno, su na raspolaganju uz mnoge restorane i barove. Dalmacija nudi mnoštvo zabave i pustolovine sa skrivenim plažama, povijesnim gradovima Zadar i Split I mnogim prekrasnim otocima koji pozivaju na istraživanje.

Omogućene su snižene cijene ulaznica za regiju tj. za državljane Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore. Tjedna festivalska ulaznica iznosi 700 kuna, a grupna ulaznica – 6 za cijenu 5 iznosi 3500 kuna. Dnevne cijene su 90, 120, odnosno 200 kuna, ovisno o danu. Ulaznice se mogu kupiti u sustavu Entrio.hr. Svi kupci Ex-Yu ulaznica moraju na ulazu predočiti važeći dokument. Ulaznice za klub Barbarella’s i zabave na brodovima se kupuju posebno, a sve informacije su na www.thegardenfestival.eu.