Udruženje Free Space nastavlja svoje aktivnosti serijom koncerata pod otvorenim nebom. Prvi u nizu će biti koncert Kralja Čačka, u subotu, 21. avgusta sa početkom u 20 časova na “Open Air” krovnoj terasi, TC Promenade.

Stare pesme, nove pesme, hitovi, lamenti, himne, protestne note i sevdah – sve to na način kako samo Kralj Čačka i bend mogu da isporuče.

Za mnoge posetioce njegovih koncerata, dileme nema, Kralj Čačka jeste nekrunisani vladar muzike koju je teško svrstati u neku kategoriju. Njegova inspiracija leži u onom, za mnoge, savršenom skrovištu, između najdubljih emocija i umetnosti sviranja, između noći u zadimljenom baru i jutra koje menja sve, između muzike putujućih trubadura i tananih jazz melodija. Iz tog skrovišta Kralj Čačka izlazi na glavnu ulicu i vodi nas sa sobom na put oko sveta.

Kralj Čačka je pesnik i kantautor rođen u Čačku, koji već nekoliko decenija živi i radi u Beogradu. Objavio je zbirku pesama “Na margini” (Lom), kao i dva albuma – “Zemlja snova” (2016) i “Spusti svetosnt na put” (2018). Autor je, zajedno sa Markom Marićem, originalne muzike za filmove “Poslednja avantura Kaktus Bate” (2018) reditelja Đorđa Markovića i “Realna priča” (2019) reditelja Gordana Kičića. Dobitnik je nagrade “Strune od svetla” za 2017, koja se dodeljuje za poseban doprinos afirmaciji pesničke reči u rok i bluz muzici.

Ulaznice su u prodaji po ceni od 1.200 rsd, a dostupne su na GIGSTIX prodajnim mestima, kao i online na adresi: http://gigstix.com/sve…/6-koncerti/3266-kraljcacka2021

Na dan koncerta cena ulaznice će biti 1.500 rsd.