PODELI

Kultni beogradski hip hop dvojac Prti Bee Gee dolazi u Tvornicu kulture u subotu 8. oktobra. Dvojac koji je već nekoliko puta punio Tvornicu ovoga puta promovisaće peti studijski album “Petarda”.

Prti Bee Gee su početkom 2000. osnovali Moskri, Euffrat i Mickrey Mouse. Jako brzo dobijaju zavidnu reputaciju u regionalnim underground rap krugovima zbog izrazito lucidnih, kontroverznih i duhovitih tekstova i pristupa životu.

Do prvog pojavljivanja u javnosti i na radiju SKC došlo je zahvaljujući podršci grupe Beogradski sindikat. Prva pesma, „Pajp“, puštena je na radiju SKC 2001. godine, a ubrzo su za „One Records“ 2002. snimili i svoj prvi album „Grejtest hits“. Grupa je vrlo brzo postala popularna među predstavnicima starije hip-hop generacije i u underground rap krugovima i širom regije zbog stihova punih crnog humora. Ovi eksplicitni tekstovi su, uz često spominjanje nasilja, oružja i droge, svrstali ih u srpsku varijantu gangsta rapa što je izazvalo kritike o slavljenju narkomanije i kriminala.

Veliki udarac za grupu bila je smrt Moskrija 2005. nakon čega su Mikri Maus i Eufrat nastavili s radom i 2006. godine snimili su album „Moskri“ koji je posvećen njihovom preminulom članu. Treći album, pod nazivom „Tačno u pre podne!!!“ snimaju 2007. godine, dok četvrti album, pod nazivom “Bez šečera” izdat u oktobru 2011. Najnoviji studijski album je “Petarda” objavljen ove godine, a upravo će ga ovim nastupom promovisati u Tvornici.

Ulaznice možete kupiti u pretprodaji po ceni od 40 kn, odnosno 55 kn na dan koncerta.