Zahuktavaju se pripreme za izlazak dugoočekivanog prvenca naziva “Play Restart”, riječkog kvarteta Nord. Danas predstavljamo videospot za pesmu “Shadows”.

U rediteljsku stolicu seo je mladi filmadžija David Šegić, koji je za ovu priliku obojio lica članovima benda i pretvorio ih u kreature iz mračnog podzemlja. Glavnog protagonistu priče tumači Antonio Larma, a za montažu se pobrinuo Tin Borovčak.

Album “Play Restart” predstavlja takozvani novi početak, kojim Nord izražava pozitivan stav prema životu i muzici. Pevač Mihael Prosen (ex-Father) i gitarista Vedran Vučković (ex-Unlogic Skill) već se mogu smatrati veteranima hrvatske rock i metal scene, dok ostali članovi donose novije uticaje na zvuk benda. Snaga, direktnost i jednostavnost, elementi su kojima Nord gradi svoj muzički put. Njihovo shvatanje rock muzike zasniva se na konceptu beskonačne kreativnosti i upravo zbog toga ruše žanrovska očekivanja. Uticaji benda protežu se od hard rocka, grungea pa sve do popa i eksperimentalne muzike.

“Play Restart” izlazi 21. aprila putem izdavačke kuće Geenger Records. Pred porudžbine su dostupne na http://music.nord.band. Dizajn albuma osmislio je i realizovao hrvatski umetnik Ivo Matić, koji je dizajnirao apstraktne magnetne kompozicije kako bi vizuelno što bolje dočarao jedinstveni zvuk benda.