PODELI

Igranke su postale sastavni deo programa Vračar Rocks festivala u Centru za kulturu Božidarac. Živopisna koncertna sala Božidarca je tokom ’60-tih godina bila jedno od prvih mesta u Beogradu u kojem su se održavale igranke, uz bendove koji su uživo izvodili najveće hitove tog perioda. Vračar Rocks festival iz sezone u sezonu nastavlja da oživljava duh tog vremena organizovanjem igranki u njihovom prirodnom ambijentu.

Na mestu koje nosi duh starog Beograda, u Božidarcu, u subotu, 13. februara, odigraće se igranka u režiji supergrupe PLAVI PTIČIĆ i sastava MAGIC BUSH.

Supergrupu PLAVI PTIČIĆ čine bivši i sadašnji članovi nekih od najznačajnih domaćih bendova:
Robert Radić – bubnjevi (Veliki Prezir, ex. Love Hunters),
Robert Telčer – električna gitara (Partibrejkers, Veliki Prezir),
Zoran Lekić – električna gitara (Atheist Rap, ex. Obojeni program),
Dušan Ševarlić – bas gitara (ex. Eva Braun i Veliki Prezir) i
Goran Polovina – vokal, akustična gitara (ex. Minstrel).

Na repertoaru su najveći hitovi ’60-tih godina i nezaboravne kompozicije grupa The Beatles, The Rolling Stones, Kinks, The Doors i ostalih rock i pop ikona tog vremena.Sa više od 100 održanih koncerata po klubovima i festivalima u zemlji i inostranstvu, Plavi ptičić sa punim pravom nose epitet jednog od najboljih kaver bendova na našim prostorima.

Plavi pticic_foto

MAGIC BUSH svojom svirkom odaju počast najznačajnijm britanskim bendovima ’60-tih.
Repertoar čine najveća ostvarenja grupa The Rolling Stones, The Who, Animals, Spencer Davis Group, The Searchers, Small Faces, The Beatles i mnogih drugih. Magic Bush čine muzičari okupljeni oko poznatog beogradskog Beatles tribute benda The Bestbeat, a u okviru novog sastava, pored pesama iz perioda britanske invazije, izvode i originalne kompozicije, koje su upravo inspirisane uzorima sa ostrva.

U subotu, 13. februara, u Božidarcu, na Vračar Rocks festivalu, očekuje nas autentični vremeplov kroz istoriju rokenrola.

Ulaznice po pretprodajnoj ceni od svega 300 dinara dostupne su u Felix Shopu (TC Sremska, I sprat), dok će na ulazu u Božidarac, na veče koncerta, koštati 400 dinara