PODELI

U okviru projekta “Дoček 7527.“ publika će u Novom Sadu, 13. januara, biti deo raznovrsnih dešavanja, koja će okupiti velika umetnička imena domaće i svetske scene, koja će nastupiti u neočekivanim i zanimljivim prostorima.

Nakon preko 150 nastupa, uz trideset i jednu festivalsku nagradu u muzičkim predstavama Dogvil i Jami distrikt, grupa Vrooom će ponovo nastupiti, pevajući o najjavnijoj tabu temi u istoriji čovečanstva, EROTIZMU, ovoga puta u Novosadskom pozorištu – Újvidéki Színház.

Erotizam grupe Vrooom je koncert koji prati video, sinhrono uz ritam kompozicija, dok tekstovi svih numera kao temu imaju fenomene u vezi sa erotizmom u 21. veku.

Erotizam se, praktično, bavi  paradoksom. Kultura konzumerizma, pop kultura i mas-mediji preplavljeni su seksualnošću, dok je, istovremeno, erotizam još uvek tabu, godinama nakon seksualnih revolucija. Iako nastup sadrži i teatarske elemente, dinamika performansa gradi se muzički, radije nego dramaturški ili tekstualno, jer tako funkcioniše i seksualnost kao takva. Ona je više emotivna nego racionalna, i svaki pokušaj da je racionalizujemo zasniva se na raščinjavanju upravo onoga zbog čega je ona uzbudljiva.

Autor muzike: Marko Grubić

Autorka teksta: Milena Minja Bogavac

Grafički dizajn: Branko Tmušić

Video: Jana Bjelica, Marko Grubić, Branko Tmušić

Nastupaju:

Isidora Simijonović, glas

Marko Grubić, bas gitara, elektronika

Džemal al Kisvani, salsofon

Natašu Kolarž Zirzow, prateći vokal

Organizacija i produkcija EROTIZAM / VROOOM / Дoček 7527: Udruženje za razvoj kulture Free Space

Podrška EROTIZAM / VROOOM / Дoček 7527: Novi Sad 2021

Cena ulaznice je 800 dinara.

Ulaznice se mogu kupiti, radnim danom od 10 do12 časova, kao i na dan igranja od 19 časova na blagajni Novosadskog pozorišta-Újvidéki Színház.

Ulaznice se mogu i rezervisati na telefon Novosadskog pozorišta +381 21 52 55 52 i +381 21 65 72 526 i na E-mail: szinhazujvideki@gmail.com,  ujvidekiszinhaz@yohoo.com office@uvszinhaz.com ili na telefon Udruženja za razvoj kulture Free Space +381 61 44 88 080 i na FB stranici Udruženja.