Korn i NOFX su dodati na već odličan line-up ovogodišnjeg Sziget festivala. Sa ova dva imena kompletirani su svi inostrani izvođači koji će nastupiti na glavnoj bini. Pored njih dolaze još Angel Haze i The BossHoss. Ujedno, danas je predstavljena nova aplikacija koja sadrži detaljne rasporede svih najavljenih izvođača. Do početak Szigeta ostalo je još 52 dana. Organizatori Szigeta rade veoma vredno na uređivanju programa i vest dana je da je internacionalni line-up na glavnoj bini kompletiran.

„Ostrvo slobode“ je srećno što će još jednom ugostiti heroje nu-metala Korn, koji će nastupiti u petak. Bend je do sad prodao preko 35 miliona albuma širom sveta, a imaju 12 izdanja se nalazilo u top 10 Billboard 200 liste, dok osam albuma imaju platinumski tiraž. Njihov poslednji album „The Paradigm Shift“ objavljen je u oktobru prošle godine.

Još jedan odličan dodatak programu je NOFX. Punk rock četvorka iz Los Anđelesa objavila je 12 studijskih albuma i predato preko šest miliona izdanja što ga čini jedan od najuspešnijih nezavisnih bendova svih vremena. Njihov zvuk je različit, skup elemenata punk rocka, skate punka, melodičnog hardcorea, ska punka i drugih žanrova.

Nova Sziget applikacija je dostupna i potpuno besplatna za iOS i Android korisnike. U naredna tri dana ekskluzivno možete pogledati tačan raspored do sada najavljenih izvođača.

Aplikacija omogućava da saznate sve informacije o izvođačima i poslušajte njihovu muziku preko aplikacije, pregledate program po danima, datumu, binama ili po abecednom redu, napravite svoj raspored sa omiljenim izvođačima i sinhronizujte ga sa Facebook-om, dobijajte obaveštenja pred početak nastupa, interaktivnu mapu sa svim bitnim informacijama, informacije o skrivenom blagu: zabava, umetnost i različite aktivnosti, stizaće vam najnovije vesti o festivalu, a biće vam dostupne i fotografije i video snimci. Preuzmite aplikaciju sa ovog linka: http://szigetfestival.com/mobileapp.

Druga runda jeftinijih ulaznica biće dostupna do kraja juna širom Evrope, pa tako i u Srbiji. Više informacija o samom programu, kartama, smeštaju, putovanju, parkingu i osiguranju možete pronaći na sajtu www.szigetfestival.com.